Het Piemontese vlees







Verassend laag in cholesterolgehalte

Het vlees van de Piemontese is door de fijne vleesdraad erg zacht van structuur. Ook heeft dit vlees een unieke eigenschap. Wat is er zo bijzonder? De Piemontese heeft slechts een vetpercentage van 3,6%. Door het lage vetpercentage is ook het cholesterolgehalte bijzonder laag. Slechts 48,5mg per 100 gram.(gegevens La Stampa)


Piemontese vlees

48,5 mg

Rund

73 mg

Varken

79 mg

Kip

76 mg

Vis

52 mg

Vetarm vlees


De Piemontese groeit lang door zonder te vervetten. De groei bestaat vooral uit de onwikkeling van spieren. Het beenpercentage en vetpercentage liggen laag. Dit leidt tot een hoog slachtrendement met kwalitatief goed vlees.

​​​​​​​

De kwaliteit wordt door zowel slagers als consumenten zeer gewaardeerd. De fijnheid zorgt voor erg mals vlees, en door het lage percentage cholesterol, ook bovengemiddeld gezond.

Slachteigenschapen

Aanhoudingspercentage

70%


Samenstelling karkas

82% vlees

14,2% been

3.6% vet

Structuur

Fijnvezelig en correct gemarmerd