Het Piemontese vlees
Verassend laag in cholesterolgehalte
Het vlees van de Piemontese is door de fijne vleesdraad erg zacht van structuur. Ook heeft dit vlees een unieke eigenschap. Wat is er zo bijzonder? De Piemontese heeft slechts een vetpercentage van 3,6%. Door het lage vetpercentage is ook het cholesterolgehalte bijzonder laag. Slechts 48,5mg per 100 gram.(gegevens La Stampa)
Piemontese vlees
48,5 mg
Rund
73 mg
Varken
79 mg
Kip
76 mg
Vis
52 mg
Vetarm vlees
De Piemontese groeit lang door zonder te vervetten. De groei bestaat vooral uit de onwikkeling van spieren. Het beenpercentage en vetpercentage liggen laag. Dit leidt tot een hoog slachtrendement met kwalitatief goed vlees.
De kwaliteit wordt door zowel slagers als consumenten zeer gewaardeerd. De fijnheid zorgt voor erg mals vlees, en door het lage percentage cholesterol, ook bovengemiddeld gezond.
70%
82% vlees
14,2% been
3.6% vet
Fijnvezelig en correct gemarmerd