Eigenschappen

Het Piemontese ras heeft een aantal eigenschappen die van groot belang zijn o.a.

De luxe bespiering van o.a. de achterhand begint pas aan te zetten na de geboorte, het Piemontese ras heeft een bepaald gen in zich dat hiervoor zorgt. Groot voordeel hiervan is dat vrijwel alle kalveren probleemloos op natuurlijke wijze kunnen worden geboren.

De kalveren blijven ± 5 a 6 maanden bij de moeder zogen, zodat er goede sterke dieren uit groeien, met een lange levensduur.

Door de dieren af te mesten op stro wordt een optimale groei bereikt.

De Piemontees levert een superieure vleeskwaliteit: fijne vleesdraad, erg malse biefstuk, fijn skelet dat zorgt voor een hoog rendement, veel bespiering over het gehele lichaam, weinig vetaanzet en cholesterolarm.

De dieren groeien lang door, zonder te vervetten. Het beenpercentage ligt laag. De groei bestaat vooral uit aanleg van spieren. Het vetpercentage is dus laag en de botten zijn licht. Dit alles leidt daardoor tot een hoog slachtrendement en een prima kwaliteit vlees.

De kwaliteit van het vlees wordt door zowel slagers als consumenten gewaardeerd. De fijnheid van het vlees maakt dat het zeer mals is,
Het vlees is vetarm en het cholesterolgehalte is zeer laag.

Download de folder “Piemontese – het vleesras met toekomst”.