Vleesveekeuring Enter 8 augustus 2019

VLEESVEEKEURING – 8 AUGUSTUS 2019 – ENTER
Op donderdag 8 augustus vindt dit jaar de vleesveekeuring te Enter plaats.

We nodigen al onze leden van harte uit om mee te doen aan deze keuring, het is een bijzonder mooie ervaring en een goede leerschool voor uw dieren.

Heeft u hulp nodig bij het oefenen met de dieren die u mee wil nemen naar de keuring of heeft u vragen over de keuring, neem contact op met:
Robert Bonestroo: 06-10418740, of Jan van de Sande: 06-22955263

Deze keuring wordt van oudsher georganiseerd tijdens de jaarmarkt in Enter en vind plaats op het marktplein. De bezoekers van de jaarmarkt en alle andere geïnteresseerde kunnen de keuring bezoeken. De koeien staan rondom de keuringsringen opgesteld en de bezoekers kunnen langs de koeien lopen.

Nodig ook uw klanten en relaties uit om een kijkje te komen nemen op deze keuring. Of kom uw collega’s aanmoedigen die meedoen.
Zeker de moeite waard om te komen kijken, de toegang voor bezoekers is GRATIS.

Tegemoetkoming € 15,- per aanwezig dier, Keuring Enter 2019
In de bestuursvergadering is besloten om dit jaar voor de keuring in Enter een tegemoetkoming in de onkosten voor de inzenders te doen van € 15,- per aanwezig dier op de keuring.

Vraagprogramma Keuring Enter 2019
Op donderdag 8 augustus 2019 wordt door Stichting Commissie Vleesvee Enter haar jaarlijkse keuring georganiseerd. De keuring is leptovrij, en IBR-veilig, BVD veilig en niet salmonellose en para-vrij.

Eisen van het Ministerie van Economische zaken
Uiterlijk 5 dagen voor het vertrek dienen de dieren die de keuring in Enter bezoeken, door de bedrijfsdierenarts klinisch onderzocht te worden op besmettelijke dierziekten.
Niet IBR vrije gecertificeerde bedrijven dienen:
Onderzoek op IBR antistoffen van het deelnemende rund max. 8 weken voor de keuring met een gunstige uitslag en vaccinatie tot max 6 maanden voor de keuring,
Niet BVD vrij gecertificeerde bedrijven dienen:
Onderzoek op BVD-virus van het deelnemende rund te doen (wanneer een rund 1x onderzocht is op het BVD virus geldt dit voor het leven)
De vervoermiddelen waarmee de dieren naar de keuring worden vervoerd, moeten zijn voorzien van een kenteken.
Dieren die aan de keuring hebben deelgenomen, moeten terug naar het bedrijf van herkomst en mogen tot 21 dagen na de keuring alleen worden afgevoerd naar het slachthuis.

Deelnemen aan de keuring is uiteraard voor eigen risico. Stichting Commissie Vleesvee Enter kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor wijziging van de dierziektestatus van het bedrijf als gevolg voor deelname aan de keuring.
Niet IBR en of Niet BVD vrij gecertificeerd
Bedrijven die niet IBR vrij gecertificeerd zijn dienen de uitslag van de bloedonderzoeken van de GD en de IBR vrij verklaring (bewijs van enting) uiterlijk 2 augustus 2019 in te dienen: jan@deruijsbosschehoeve.nl

De dieren van bedrijven die niet BVD vrij gecertificeerd zijn worden gecontroleerd door GD, of de opgegeven dieren zijn onderzocht op het BVD-virus.
Mocht dit niet zo zijn, dan is deelname niet mogelijk. Denk er dus aan wanneer u niet BVD vrij gecertificeerd bent dat uw opgegeven dier onderzocht is op het BVD-virus, onderzoek is eenmalig, de uitslag is voor het leven.
De Rubrieken
De Rubrieken worden ingedeeld op leeftijd naar aanleiding van de opgegeven dieren.

Voor de overige rubrieken kunt U opgeven:

  1. Zoogstellen, koe met eigen kalf (geen embryo), kalf t/m 4 maand.
  2. Bedrijfsgroepen, 3 vrouwelijke dieren van 1 eigenaar.
  3. Afstammelingen van 1 stier, minimaal 5.
  4. Koe met afstammelingen, minimaal 3 stuks van 1 eigenaar, mag embryo.
  5. Bedrijfsgroepen stieren, 3 stuks van 1 eigenaar.
    In bovenstaande rubrieken wordt alleen een kampioen aangewezen.

Vleesvee dieren voorbrengen door de jeugd.
Deze rubriek wordt gehouden door alle deelnemende stamboeken gezamenlijk.

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden.
Er wordt gejureerd in 2 leeftijden: tot 8 jaar en van 8 t/m 12 jaar.
De kalveren waar de kinderen mee in de ring verschijnen, mogen niet ouder zijn dan 8 maanden.
Bij opgave gelijk de geboortedatum van de deelnemende kinderen doorgeven, evenals het dier waarmee ze in de ring verschijnen.

Miss en Mister toekomst
Voor het Piemontese Stamboek en Verbeterd Roodbont stamboek is er een wisselbokaal beschikbaar gesteld door wijlen de heer en mevrouw Wagemans.
Bestemd voor: MISS TOEKOMST.

De wisselbeker voor het Blonde d’Aquitaine Stamboek is vorig jaar definitief gewonnen door een inzender. Hiervoor wordt voor Miss Toekomst een nieuwe wisselprijs beschikbaar gesteld door Stichting Commissie Vleesvee Enter.
De Miss Toekomst is het beste vrouwelijke dier van 5 tot en met 20 maanden. Deze wisselprijs dient 3x achtereen of 5x in totaal te worden gewonnen, waarna de winnaar hem mag behouden.

Dan is er een prijs voor: MISTER TOEKOMST.
De Mister Toekomst is het beste mannelijke dier van 5 tot en met 20 maanden.

OPGAVE UITERLIJK DINSDAG 25 JUNI 2019, DOOR MIDDEL VAN INVULLEN FORMULIER INSCHRIJVING EN GD
Graag opsturen naar: jan@deruijsbosschehoeve.nl