Nationale Vleesvee Manifestatie (NVM) – Zaterdag 29 oktober 2022

Op zaterdag 29 oktober 2022 organiseert de Federatie Vleesveestamboeken Nederland wederom de Nationale Vleesvee Manifestatie (NVM). Deze editie van de NVM zal plaatsvinden in Manege Bartels te Mariënheem.

8 stamboeken, waaronder het Piemontese Stamboek zullen hier de tweejaarlijkse keuring houden.

Wij hopen op een flink aantal aanmeldingen als deelnemer en anders als publiek, zodat dit wederom een geweldig evenement gaat worden.

Leeftijdsindeling en kampioenschappen

Het vraagprogramma ziet er als volgt uit:

· De individuele kampioenen worden aangewezen, zowel mannelijk als vrouwelijk in de volgende categorieën (bij onvoldoende deelname kan de organisatie hiervan afwijken, uitgangspunt keuringswaardige rubrieken): 0- 6 / 6-12 / 12-20 / 20-32 / >32 mnd.

· Bedrijfsgroepen, zoogstellen en afstammelingen van 1 koe / 1 stier

Veterinair

• De IBR status is ´veilig´, dieren van een IBR vrij bedrijf kunnen zonder verder bijkomende beperkingen of kosten gewoon deelnemen (gelijk aan voorgaande jaren). Vooraf en na afloop is geen extra onderzoek nodig op de deelnemende IBR-vrije bedrijven; de IBR-vrije status van deze bedrijven blijft behouden.

Dieren afkomstig van niet IBR-vrije bedrijven mogen deelnemen aan de keuring mits de runderen afkomstig van niet IBR-vrije bedrijven met gunstige uitslag zijn onderzocht op IBR (gE)-antistoffen tot maximaal 8 weken voor de keuring en tevens zijn geënt conform de voorschriften van de fabrikant. Deze enting is maximaal 6 maanden voor de keuringsdatum uitgevoerd.

• BVD virus vrij; Niet BVD vrij gecertificeerde bedrijven dienen een onderzoek op BVD-virus van het deelnemende rund te doen (wanneer een rund 1x onderzocht is op het BVD virus geldt dit voor het leven);

• Lepto vrij gecertificeerd op bedrijfsniveau

Inschrijfgeld

Voor elk dier dat u opgeeft betaald u € 10,= inschrijfgeld, dit wordt vooraf gefactureerd. Voor elk dier dat u aanvoert op de keuring ontvangt u een vergoeding van € 25,=.

Opgave dieren

U kunt uw dieren opgeven middels bijgevoegd inschrijfformulier
U kunt dieren opgeven tot en met 9 september 2022

Voor vragen en of opmerkingen neem even contact op met de keuringscommissie.

We kijken uit naar uw opgave voor de keuring en vervolgens een mooie bijeenkomst op 29 oktober!

Met vriendelijke groeten,
De keuringscommissie