Keuring Enter 2023

Donderdag 17 augustus 2023 vond de Vleesveekeuring plaats in Enter, georganiseerd door Stichting Commissie Vleesvee Enter. Er waren dit jaar 4 rassen vertegenwoordigd, te weten Piemontese, Blonde D’ Aquitaine, Verbeterd Roodbont en Belgisch Witblauw.

(Voor de uitslagen van de keuring: Uitslagen Keuring Enter 2023)

Er waren 20 Piemontese dieren aanwezig. Juryleden Peter Mabesoone en Johan Rouweler plaatsten de dieren.

De keuze van de jury ging bij de mannelijke dieren naar Molenzicht Quattro van Van Vught Veebedrijf uit Oisterwijk. Overtuigend was zijn fijne bespiering, lengte en goed beenwerk. De jonge stier Quattro werd eveneens algemeen kampioen mannelijk en mister toekomst.

Bij de vrouwelijke dieren tot een jaar was de prijs voor Jura, een Ural van de Kreitehei-dochter van eigenaar Van de Sande-van Dijk VOF uit Haaren. Jura blonk uit in een goede bovenbouw, een fijne bespiering en veel rastype.

Bij de vrouwelijke dieren van 1 tot 3 jaar was de kampioenstitel voor Natasja 58 van Henk Hengsteboer uit Nieuwleusen. De dochter van Uforobot toonde zich goed ontwikkeld en met veel rastype. Daarop werd Natasja 58 ook de de jury verkozen tot miss toekomst en algemeen kampioen vrouwelijk.

Bij de koeien, ouder dan 3 jaar, werd Roza 1 van Anne-Jan Hengsteboer uit Punthorst kampioen. De jury waardeerde haar fijne beenwerk en mooie ontwikkeling.

De keuring werd goed bezocht en het weer was goed. De organisatie kijkt terug op een fantastische keuringsdag. Ook waren zij vereerd met het bezoek van Caroline van der Plas. Zij reikte, samen met Jos Bolk, de prijzen uit aan de jeugd die mee deed.